Notícies i esdeveniments

Actualitat

Eivissa es converteix en pionera a tot l'Estat en la gratuïtat de l'autobús a tots els joves

El Consell d'Eivissa inicia el 9 de gener el transport públic gratuït per als menors d'edat de l'illa

El Consell d'Eivissa és la primera administració d'Espanya que aplica la mesura de transport públic gratuït a tots els menors d'edat i de manera il·limitada. Una gratuïtat que serà efectiva a partir del 9 de gener, que és la data d'inici de l'emissió de les targetes i de la posada en funcionament del sistema. El Consell d'Eivissa preveu emetre durant els pròxims mesos uns 7.000 títols de la nova T-Jove, que es podran ampliar si la demanda és superior. El cost estimat de la mesura és de 500.000 euros a l'any.

Per tal de facilitar l'emissió de les targetes, el Departament de Territori i Mobilitat ha acordat amb la Delegació d'Educació a Eivissa la instal·lació a tots els instituts de secundària de punts mòbils per tramitar i imprimir els títols, amb un calendari que comença el 9 de gener a l'Institut Balàfia i finalitza el 22 de febrer a Sa Real. Prèviament, s'ha repartit als alumnes una circular amb l'autorització que han de firmar els seus pares, mares, o tutors.

Per als menors d'entre 5 i 11 anys (fins als 4 anys el transport en autobús ja és gratuït sense necessitat de mostrat cap títol), el Departament de Mobilitat ha previst un reforç a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania amb la contractació d'un servei específic d'emissió de targetes de transport, que estarà obert a partir del 9 de gener amb horari de 9 a 18.30 hores a la seu del Consell d'Eivissa, a l'avinguda d'Espanya número 49 d'Eivissa.

"És una operació que ha suposat un gran esforç de planificació per part del Departament", ha dit la consellera, Pepa Marí, que ha agraït la col·laboració de la Delegació d'Educació i s'ha mostrat "molt satisfeta" d'iniciar una mesura que és "històrica" en favor d'un nou model de mobilitat per a l'illa: "Després de molts anys de polítiques destinades a fomentar el vehicle privat, aquest Consell està compromès en un nou model de mobilitat, més sostenible per a la nostra illa, amb un transport públic assequible i de qualitat".

El Consell d'Eivissa va recuperar en 2016 la gratuïtat del transport públic per a jubilats i pensionistes. En 2017 es va implantar el sistema d'integració tarifària, que ha permès l'emissió de les noves targetes de transport T-General, que inclou importants descomptes als usuaris del transport públic, i la nova T-Plata per a famílies nombroses, que amplia el descompte que tenien fins al moment. Ara, en 2018 es posa en marxa la gratuïtat del transport per als menors de 18 anys, que és un salt de qualitat històric en favor dels joves i del transport públic, que d'una manera tan àmplia no ha donat cap altra administració de tot Espanya, ja que Galícia, el cas més semblant, ho aplica només en àrees metropolitanes i limitat a 60 trajectes al mes.

"Com obtenir la targeta T-Jove"

Els pares, mares o tutors de menors de 18 anys que ja són titulars de la T-General o de la T-Plata poden tramitar el canvi a la T-Jove sense necessitat que el menor estigui present, perquè el sistema ja disposa de la seua fotografia.

El calendari d'emissió de les targetes als instituts és el següent

- IES Balàfia 9 i 10 de gener

- IES Xarc 11 i 12 de gener

- IES Quartó del Rei 15 i 16 de gener

- IES Algarb 17 i 18 de gener

- IES Sant Agustí 19 i 22 de gener

- CC Mare de Déu de les Neus 23 i 24 de gener

- Escola D'Art  23 i 24 de gener

- IES Sa Serra 25 i 26 de gener

- CIFP Can Marines 29 i 30 de gener

- CC Can Bonet 29 i 30 de gener

- CC Santíssima Trinitat 31 de gener i 1 de febrer

- IES Quartó de Portmany 2 i 5 de febrer

- IES Isidor Macabich 6 i 7 de febrer

- IES Sa Blanca Dona 8 i 9 de febrer

- IES Sa Colomina 12 i 13 de febrer

- IES Santa Maria 14 i 15 de febrer

- CC Nuestra Señora de La Consolación 16 i 19 de febrer

- CC Sa Real 20 i 22 de febrer