Notícies i esdeveniments

Actualitat

Més de 27.000 persones ja disposen de targeta de transport públic del Consell d'Eivissa, un any després de l'inici de la integració tarifària

Un total de 27.183 persones són beneficiàries actualment d'alguna de les targetes de transport públic

Un total de 27.183 persones són beneficiàries actualment d'alguna de les targetes de transport públic que emet el Consell d’Eivissa.

Aquestes xifres revelen la bona acollida que està tenint entre la ciutadania l'aposta del Consell pel transport públic com a alternativa al vehicle privat. 

La consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, ha afirmat que "complim el compromís d'aquest Consell d'avançar cap a un model de mobilitat sostenible per a la nostra illa". 

El dia 2 d'abril farà un any de la posada en marxa del nou sistema d'integració tarifària i de l'aparició de la T-General i les noves targetes digitals T-Daurada i T-Plata amb fotografia i dades personals de l'usuari, a les quals s'hi va sumar el passat mes de gener la nova T-Jove.

Les millores

L'èxit de les targetes de transport públic s'ha acompanyat de millores com el reforçament de més del 30% de les línies, el programa Platges Connectades, la línia des Gorg per accedir gratuïtament al centre de la ciutat d'Eivissa o les millores en tots els sistemes d'informació, ja sigui 'online', a través del web eivissa.tib.org, a les parades o a través dels canals de comunicació del Consell d'Eivissa. 

"Són passes molt importants, que demostren el compromís d'aquest Consell en favor d'un transport públic de qualitat", ha dit la consellera. 

Justament el passat divendres es va posar en marxa un nova millora del transport públic, el Nit Bus, que funcionarà tots els divendres, dissabtes i vigílies de festiu de tots els mesos de l'any, conectant la ciutat d'Eivissa amb tots els municipis de l'illa fins a les 3 de la matinada.

Millores que, com ha explicat Marí, "encara seran més importants a partir de l'aprovació del futur Pla de transport públic de l'illa i la nova concessió de les línies a partir de 2019". 

La consellera ha destacat que s’ha posat l'atenció “en col·lectius com majors, famílies i joves”, amb millores del servei públic d'autobús i unes targetes que els permeten beneficiar de la gratuïtat del transport públic o d'importants descomptes, depenent del col·lectiu. 

Amb la contractació de la nova concessió del servei, l'objectiu serà "donar el salt definitiu per convertir el transport públic d'Eivissa en la primera opció de mobilitat tant per a residents com per als turistes".

 

Balanç de les targetes de transport públic

La Targeta General (T-General), amb descomptes de fins al 40% respecte als preus del bitllet senzill ha arribat en un any a la xifra de 10.750 unitats emeses. Permet carregar abonaments de 20 viatges i va suposar la primera passa cap a la integració tarifària de la xarxa de transport públic d'Eivissa.

La Targeta Jove (T-Jove), que es va posar en marxa el passat 9 de gener, permet el transport gratuït per als menors de 18 anys i ha contribuït notablement a l'increment en el nombre general d'usuaris del bus. Un total de 7.191 estudiants d'Eivissa han obtengut la targeta al seu institut o a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) del Consell d'Eivissa, i ja es desplacen gratuïtament per totes les línies de l'illa. Els menors que encara no la tenguin, la poden obtenir a la seu de l'OAC.

La Targeta Daurada (T-Daurada), per a jubilats i pensionistes, que igualment permet el transport gratuït en bus, experimenta un creixement en el nombre d'usuaris, arribant als 8.016 beneficiaris en aquests moments. Recuperar la gratuïtat del transport públic per a jubilats i pensionistes va ser un dels objectius del Consell Insular, que es va fer efectiu l'1 de gener de 2016. La retirada de la gratuïtat, l'any 2013, havia provocat un descens d'usuaris del 33%.

La Targeta Plata (T-Plata), amb descomptes per a famílies nombroses, arriba el dia d'avui a les 1.226 unitats expedides. Aquesta targeta amplia els descomptes que tenien les famílies nombroses amb l'anterior abonament, ja que se'ls aplica un 50% damunt del preu ja rebaixat de la T-General.