Notícies i esdeveniments

Actualitat

El Consell posa en marxa el servei nocturn d'autobusos durant els caps de setmana

El servei es perllongarà en tots dos sentits fins a les 03,00 hores de la matinada aproximadament

El Departament de Mobilitat del Consell d'Eivissa iniciarà aquest divendres, 30 de març, el servei especial d'autobusos nocturns, que permetrà connectar la capital insular amb els principals nuclis de població de la illa durant les nits dels divendres, els dissabtes i les vigílies de festius al llarg de tot l’any.

Les línies que ampliaran els seus horaris enllacen Eivissa amb Santa Eulària, Sant Antoni, Sant Josep i Sant Joan, així com els pobles de Sant Jordi, Santa Gertrudis, Sant Miquel i la zona de Cala de Bou, entre d'altres. 

El servei regular nocturn es perllongarà en tots dos sentits fins a les 03,00 hores de la matinada aproximadament, ja que els horaris s'aniran adaptant a la demanda de cada línia.

Aquest nou servei suposa una ampliació de totes les connexions en temporada mitjana i baixa i és complementari amb el Disco Bus, que també forma part de la xarxa de Transport Públic d'Eivissa, però que comença a operar al maig i conclou a l’octubre.

La manca d'autobús nocturn era una de les principals reclamacions dels usuaris. 

Amb aquests serveis especials s'amplia l'oferta que contempla el Pla Insular de Transports, que establirà les línies i condicions que regiran la contractació de la nova concessió de transport públic per a tota l'illa, i que està previst adjudicar en 2019.

Les línies especials que comptaran amb aquest nou servei nocturn són les següents:

  • Línia Eivissa-Santa Eulària (D 13-18), amb la primera sortida des de la Vila del Riu a les 23,15 hores i amb l'última des de Vila a les 03,00 hores.
  • La línia Eivissa-Sant Antoni (D3) tindrà sortides en tots dos punts a les 23,45 hores i l'última serà a les 03,15 des d’Eivissa.
  • La línia Sant Joan-Eivissa (L 20C) sortirà a les 20,45 hores des de Labritja i tindrà la tornada a les 00,30 hores.
  • La nova línia nocturna Eivissa-Sant Antoni (L8) funcionarà entre les 23 hores i les 03,00 i tindrà parades a Sant Jordi, Sant Josep i Cala de Bou.
  • Finalment, la línia Eivissa-Sant Miquel (L 25), que també té parada a Santa Gertrudis, partirà a les 21 hores en direcció Vila i tindrà l'última sortida des d'Eivissa a les 02,00 hores.

 

Es tracta d'una "nova millora del sistema de transport públic d'Eivissa", com ha explicat la consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, "adreçada als residents, per facilitar que es puguin desplaçar a la nit d'una forma segura”.

Un nou servei que beneficiarà tant la mobilitat dels joves, que ja gaudeixen de la T-Jove de transport gratuït, com de qualsevol altra persona que es vulgui desplaçar a la nit en transport públic.

Les tarifes seran les mateixes del Discobus, és a dir, 3,50 euros el bitllet senzill, 1,85 euros amb la T-General, 1,75 euros per a usuaris de la T-Plata i gratuït per als usuaris de la T -Jove i de la T-Daurada.