Notícies i esdeveniments

Actualitat

La integració escolar en el nou pla de transport d'Eivissa

Consisteix en compartir línies amb una reserva de places per als usuaris de transport escolar

El nou ‘Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera d'Eivissa’  contempla la integració de la xarxa de transport escolar de la illa.

Es tracta d'un sistema que ja s'aplica en altres llocs de l'Estat i que consisteix en compartir línies, amb una reserva de places dins del vehicle per als usuaris de transport escolar. 

D'aquesta forma, el transport escolar es beneficiarà de recorreguts més eficients, i el regular podrà disposar de línies que fins ara estaven reservades únicament a les escolars.

Segons detalla el pla, amb aquesta integració es pot aconseguir una doble millora. En primer lloc, s'espera reduir el temps de recorregut dels menors transportats amb el possible disseny de noves rutes més directes i acurades, i sense realitzar embuts per la necessitat d'anar omplint l'autobús per maximitzar l'eficiència económica.

En segon lloc, es pretén aconseguir que en una part molt important del territori on ara no existeix transport públic, perquè resulta ineficient econòmica i socialment, s'aconsegueix l'efecte de "creació de demanda”.

En aquesta línia, la localització d'una zona on existeix un menor escolaritzat amb dret al transport escolar podrà evidenciar l'existència de la resta de membres del nucli familiar, que fins a aquell moment només tenen la possibilitat de desplaçar-se amb vehicles privats. 

Amb la integració d'ambdues xarxes, els familiars podrien passar a ser usuaris del transport públic, permetent així reduir a pressió sobre les carreteres de la illa i millorar els efectes sobre el medi ambient. 

El nou ‘Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera d'Eivissa’ ha superat ja la fase d'al·legacions oberta a la ciutadania, i ara prossegueix la tramitació de cara a la seva aprovació definitiva. 

Aquest document serà la base per a la renovació de la concessió del transport públic de la illa, que busca convertir l'autobús en l'alternativa real al vehicle privat a Eivissa.