Notícies i esdeveniments

Actualitat

Les línies d'autobús de Sant Antoni i Santa Eulària recuperaran la parada del centre de la ciutat d'Eivissa

Les línies L08, L10, L10E, L12B, L14 i L35 deixaran de parar en els antics jutjats a partir del 9 d'octubre per a fer-ho al Parc de la Pau La major part d'aquestes línies paren també en la parada de Vara de Rey, en Avinguda d'Espanya, situada a tan sols 250 metres caminant Vuit línies d'autobusos tindran modificacions en les seves parades a partir del pròxim dilluns 9 d'octubre amb l'objectiu que els usuaris de les línies de Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu puguin baixar en el centre de la ciutat, i així, aconseguir una major fluïdesa. En aquest sentit, el conseller de Mobilitat, Mariano Juan, ha destacat que “fruit del diàleg amb el nou equip de govern municipal, recuperem aquesta parada que van retirar des de l'Ajuntament en la passada legislatura de manera unilateral i que no respectava el conveni per a integrar el transport urbà del municipi en el conveni insular de transport públic”. D'aquesta manera, les línies L03 (Sant Antoni – Sant Rafel – Eivissa) i L13 (Santa Eulària – Eivissa) recuperaran la parada davant del antic edifici dels jutjats, situada en Avinguda Isidor Macabich, 4. Per la part seva, les línies L08, L10, L10E, L12B, L14 i L35 deixaran d'usar aquesta parada i, en el seu lloc, ho faran en la parada situada al Parc de la Pau, situada en la mateixa avinguda Isidor Macabich en el número 54, a uns 500 metres de distància una parada de l'altra. En aquest sentit cal assenyalar que, com a alternativa, les línies L08, L10, L12B, L14 i L35 ja venien parant en la parada situada en Vara de Rey, en l'Avinguda d'Espanya, que es troba a tan sols 250 metres caminant des dels antics jutjats. Per la part seva, la línia L10E, que prové directament del port d'Eivissa, pararà directament en la nova parada del Parc de la Pau. Així mateix destacar que prop de la nova parada del Parc de la Pau es troba també l'estació d'autobusos CETIS, a uns 300 metres de distància. Línies que pararan en la parada dels antics jutjats: L03 – Sant Antoni <> Sant Rafel <> Eivissa L13 – Santa Eulària <> Eivissa L12A – Eivissa > es Puig d'en Valls > Jesús > Eivissa L20A – Eivissa <> Sant Llorenç <> Sant Joan <> Portinatx Línies que pararan en la parada del Parc de la Pau: L08 – Sant Antoni <> Sant Josep <> Eivissa L10 – Eivissa <> Sant Jordi <> Aeroport L10E – Aeroport Express L12B – Eivissa > Jesús > es Puig d'en Valls > Eivissa L14 – Eivissa <> Platja d'en Bossa L35 – Eivissa <> Can Misses <> sa Carroca <> Sant Jordi

Notícies i esdeveniments

Actualitat

L'Estació d'Autobusos d'Eivissa reobrirà dilluns 4 de març

Els 30.000 titulars de targetes de transport no pagaran el suplement de 10 cèntims per la utilització del CETIS

La Comissió de seguiment entre el Consell d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa ha acordat la reobertura de l'Estació d'Autobusos d'Eivissa (CETIS) per al dia 4 de març.

Finalitza així una complexa feina tècnica i jurídica, iniciada en abril de 2016 amb la firma del conveni entre el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, i l’alcalde de la ciutat, Rafa Ruiz, que establia les passes per resoldre el conflicte obert pels anteriors responsables de l’administració insular i de l’ajuntament, amb contenciosos creuats als jutjats.

L'acord de reobertura per al dia 4 de març serà efectiu una vegada s'aprovi la proposta que s'elevarà al Ple ordinari del Consell Insular del dia 28 de febrer, la qual estableix la modificació dels títols concessionals de les empreses Herederos de Fco. Vilás, S.A., Autobuses San Antonio, S.A., Autocares Lucas Costa, S.A., i Voramar el Gaucho, S.L.

La utilització de l'estació CETIS suposarà l'aplicació d'un suplement econòmic de 10 cèntims per passatger en el bitllet senzill. No obstant això, el Consell ha decidit que aquest suplement no s'aplicarà als titulars de targeta de transport públic T-General, T-Plata, T-Daurada i T-Jove, que mantendran les mateixes tarifes amb descomptes i condicions de gratuïtat, segons els casos. Actualment, hi ha expedides més de 30.000 targetes de transport públic del Consell d'Eivissa.

La proposta que s'elevarà al Ple de dijous també estableix la compensació del dèficit incorregut als operadors, referit a les tarifes municipals aprovades pel ple de l'Ajuntament d'Eivissa per la utilització del CETIS, que suma un màxim de 781.800 euros per a 2019, i per compensar excés de quilometratge i possible pèrdua de viatgers, que suma un màxim de 255.700 euros. Aquestes quantitats s'abonaran en forma de subvenció, una vegada correctament justificades.

La modificació dels títols concessionals també recull els canvis de recorreguts i de parades, que es seran efectius a partir del mateix dia 4 de març. Desapareixen algunes parades del centre de la ciutat, d'altres deixen de ser punt d'inici i final de línia, per passar a ser només d'aturada per recollir o baixar passatgers, i d'altres canvien d'ubicació.  

Un dels canvis de recorregut més significatius és la connexió de la majories de línies amb l’Hospital Can Misses, d’acord amb allò que s’ha previst en el nou Pla de transport de viatgers per carretera de l’illa d’Eivissa.


LÍNIA 3 (SANT ANTONI - EIVISSA)

Sentit d'entrada: Rotonda Recinte Firal - gir a la dreta i accés al carrer de Corona des de l'E-20 - Parades Hospital Can Misses - Gir a l'esquerra en la rotonda de l'E-10 fins a la rotonda de Sa Real - av. d'Ignasi Wallis - av d'Isidor Macabich amb parada a l'antiga delegació del Govern - gir a la dreta per l'E-10 fins a la rotonda de Can Misses - c. de Canàries - c. de Sant Cristòfol - CETIS (dàrsena en superfície).

Sentit de sortida: CETIS- E-10- Rotonda Sa Real - gir a l'esquerra cap al Recinte Firal.


LÍNIA 8 (SANT JOSEP- EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: av. de Sant Josep de sa Talaia - Rotonda Figueretes - av. d'Espanya (manteniment parades actuals: cantonada c. de Formentera, núm. 49 i núm. 7) - av. d'Ignasi Walllis - av. d'Isidor Macabich (sense realitzar parades) - E-10 - CETIS (dàrsena en soterrani).

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS - Rotonda Can Misses - carrer de Corona amb parades Hospital Can Misses - canvi de sentit i carrer de Corona sentit contrari - Rotonda Can Misses - gir a la dreta per E-10 (parada comissaria Policia Nacional, quan estigui operativa) – Rotonda Figueretes - av. de Sant Josep de sa Talaia.


LÍNIA 10 (AEROPORT - EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: av. de Sant Josep de sa Talaia - Rotonda Figueretes- av. d'Espanya (es mantenen les parades actuals) - c. d'Ignasi Wallis fins a rotonda Sa Real - E10 - rotonda dels cans eivissencs - Zona portuària Estació Marítima de Formentera (parada actual) - tornada per l'E10 - Rotonda Can Misses - c. de Canàries - c. de Sant Cristòfol - CETIS o bé av. de Santa Eulària (si torna a ser practicable per absència d'obres) - c. de Bartomeu Rosselló - Parada a l'edifici antic Jutjats - av. d'Isidor Macabich - E10 - Rotonda Can Misses - c. de Canàries - c. de Sant Cristòfol - CETIS (dàrsena en superfície)

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS- Rotonda Can Misses - E-10 (parada Comissaria Policia Nacional, quan estigui operativa) – Rotonda Figueretes - av. de Sant Josep de sa Talaia.


LÍNIA 11 (SES SALINES - EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: av. de Sant Josep de Sa Talaia - Rotonda Figueretes - Gir a l'esquerra - E10 Parada alçada comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - CETIS (dàrsena en soterrani)

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS - E10 - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - E20 - Rotonda Can Sifre - c. de Sant Josep sortida d'Eivissa.


LÍNIA 12A (CIRCULAR EIVISSA- PUIG D'EN VALLS- JESÚS- TALAMANCA – CAP MARTINET)

CETIS - rotonda Can Misses - c. de Corona amb parades Hospital Can Misses - E-20 - Rotonda Recinte firal i gir a l'esquerra cap a Puig d'en Valls - Jesús - Cap Martinet - Talamanca - av. de Vuit d'Agost - CS Vila - Parada Pacha - E-10 - c. d'Ignasi Wallis (o av. de Santa Eulària i c. de Bartomeu de Rosselló en absència d'obres) - av. d'Isidor Macabich - Parada en antic edifici Jutjats - E10 - CETIS (dàrsena soterrani).


LÍNIA 12B (CIRCULAR EIVISSA- TALAMANCA- CAP MARTINET - JESÚS - PUIG D'EN VALLS)

CETIS - Rotonda Can Misses - E10 - Rotonda cans eivissencs - av. de Vuit d'Agost (parada Gran hotel - Parada CS Vila - Parada Talamanca – Cap Martinet - Jesús- Puig d'en Valls - Rotonda Recinte Firal - E-20 - Carrer de Corona (parades Hospital Can Misses) – Gir a la dreta E-10 - Parada comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - Rotonda Figueretes - av. d'Espanya (es mantenen les parades actuals) - c. d'Ignasi Wallis - av. d'Isidor Macabich (sense parades) - CETIS (dàrsena en soterrani).


LÍNIA 13 (SANTA EULÀRIA - EIVISSA)

Sentit d'entrada: E-10 (parada des Gorg) - Rotonda Sa Real - av. d'Ignasi Wallis - av. d'Isidor Macabich amb parada a l'antiga delegació del Govern - gir a la dreta per l'E-10 fins a la rotonda de Can Misses - c. de Canàries - c. de Sant Cristòfol - CETIS (dàrsena en superfície).

Sentit de sortida: CETIS- Rotonda Can Misses- carrer de Corona amb parades Hospital Can Misses - E20 - Polígon Industrial des Gorg - c. de l'alcalde Bartomeu Rosselló Sala - Rotonda Suministros - Gir a l'esquerra - E-10 sortida d'Eivissa.


LÍNIA 14 (PLATJA D'EN BOSSA- EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: av. de Pere Matutes Noguera (es mantenen les parades actuals) – c. d'Astúries - c. del País Basc - av. d'Espanya (es mantenen les parades actuals) – c. d'Ignasi Wallis - av. d'Isidor Macabich (sense parades) - E.10 - Rotonda Can Misses - c. de Canàries - c. de Sant Cristòfol - CETIS (dàrsena en superfície).

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS - Rotonda Can Misses - E10 Parada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - av. de Sant Jordi - CS Es Viver – c. del Músic Fermí Marí - resta recorregut sense canvis respecte situació actual.


LÍNIA 15 (CALA LLONGA - EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: Accés al carrer de Corona des de l'E-20 - Parades Can Misses - Rotonda Can Misses - gir a la dreta E-10 - Parada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - Rotonda Figueretes - Canvi de sentit i parada a l'alçada Comissaria Policia Nacional(quan estigui operativa) - E10 - CETIS (dàrsena en soterrani).

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS - Rotonda Can Misses - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - E20.


LÍNIA 20 (SANT JOAN - EIVISSA)

Sentit d'entrada: Accés al carrer de Corona des de l'E-20 - Parades Can Misses - Gir a l'esquerra en la rotonda de l'E-10 fins a la rotonda de Sa Real - av. d'Ignasi Wallis - av d'Isidor Macabich amb parada a l'antic edifici dels Jutjats - gir a la dreta per l'E-10 - CETIS (dàrsena en soterrani).

Sentit de sortida: CETIS - Rotonda Can Misses- Carrer de Corona (parades Hospital Can MIsses) - E20.


LÍNIA 25 (SANT MATEU - SANT MIQUEL - SANTA GERTRUDIS - EIVISSA)

Sentit d'entrada: Accés al carrer de Corona des de l'E-20 - Parades Can Misses - Rotonda Can Misses - gir a la dreta E-10 - Parada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - Rotonda Figueretes - Canvi de sentit i parada a l'alçada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - E10 - CETIS (dàrsena en soterrani).

Sentit de sortida: CETIS - E10 - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - E20.


LÍNIES 26 /38 (CALA VEDELLA/CALA TARIDA- EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: Rotonda Can Sifre - E20 - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - Rotonda Can Misses - gir a la dreta E-10 - Parada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - Rotonda Figueretes - Canvi de sentit i parada a l'alçada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - E10 - CETIS (dàrsena en soterrani).

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS - E10 - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - E20 - Rotonda Can Sifre - c. de Sant Josep sortida d'Eivissa.


LÍNIA 30 (SANTA AGNÈS - EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: Accés al carrer de Corona des de l'E-20 - Parades Can Misses - Rotonda Can Misses - gir a la dreta E-10 - Parada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa)- Rotonda Figueretes - Canvi de sentit i parada a l'alçada Comissaria Policia Nacional (quan estigui operativa) - E10 - CETIS (dàrsena en soterrani).

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS - E10 - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - E20.


LÍNIA 35 (SA CARROCA- CAS MUT- EIVISSA)

Sentit d'entrada a Eivissa: E-20 - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - Rotonda Can Misses - c. de Canàries - c. de Sant Cristòfol - CETIS (dàrsena en superfície).

Sentit de sortida d'Eivissa: CETIS- Rotonda Can Misses - c. de Corona - Parades Hospital Can Misses - E20.


LÍNIA 45 (CIRCULAR DALT VILA - CAN ESCANDELL - CAS SERRES)

Manté parades actuals amb excepció de parada del País Valencià, que s'elimina:

CETIS - E10 – c. de Corona (parades Hospital Can Misses) - c. de Venda des Coloms – c. de Campanitx - c. des Cubells - Carrer des Jondal- Carrer de Belmunt - Carrer de Can Escandell - Carrer dees Canar - carrer des Figueral - a. de Sant Josep - Rotonda Can Sifre- av. de Sant Josep de sa Talaia - c. del Músic Victorí Planells - c. del Músic Fermí Marí - c. de Felip Curtoys i Valls - c. de Josep Tur Llaneras – c. de Jacint Aquenza - av. de Sant Jordi - av. d'Espanya (parades actuals)- Dalt Vila – c. de Bartomeu Rosselló - av. d'Isidor Macabich - Parada antic edifici Jutjats - E-10 - Rotonda Can Misses - c. de Canàries - c. de Sant Cristòfol - CETIS (dàrsena en superfície).


LÍNIA 50 (ES GORG- PUIG D'EN VALLS)

Manté recorregut i parades actuals. NO entra al CETIS.


SERVEIS NOCTURNS

Pel que fa als serveis nocturns, els propis de temporada d'hivern amb la denominació actual "Nit Bus" dels divendres, dissabtes i vespres de festius amb origen i destinació a la ciutat d'Eivissa, faran servir les mateixes parades i recorreguts que en l'horari diürn però, en arribar al CETIS, faran servir únicament les andanes ubicades en superfície (encara que es faci servir una andana en soterrani en l'horari diürn).

Pel que fa a les línies nocturnes en temporada estival amb la denominació conjunta de servei de "Discobús" amb origen o destinació a la ciutat d'Eivissa, no quedaran obligades a utilitzar l'estació d'autobús i podran continuar realitzant les parades en l'av. de Santa Eulària, av. del Vuit d'Agost i entorn del Port d'Eivissa en les mateixes condicions que es realitzaven en les temporades estivals anteriors. En cap cas es podran fer servir a l'efecte les parades ubicades a l'avinguda d'Isidor Macabich o av. d'Espanya.