Notícies i esdeveniments

Actualitat

El nou Pla Insular de Transport preveu parades a menys de 600 metres

Entre els objectius figura la prolongació a l'hivern d'alguns dels serveis que s'ofereixen només a l'estiu

El nou 'Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera d'Eivissa' contempla diverses mesures per millorar l'accessibilitat i la connectivitat per a la població de l'illa.
 
El Pla Insular de Transport (PIT) planteja arribar a un llindar mínim d'accessibilitat perquè el 80% de la població de cada municipi disposi d'una parada d'autobús a una distància màxima de 600 metres.
 
Pel que fa a la millora de la connectivitat, entre els objectius figura la prolongació a l'hivern d'alguns dels serveis que s'ofereixen només a l'estiu. El pla preveu així mateix un servei nocturn d'autobús durant els caps de setmana d'hivern.
 
Entre les millores que es posaran en marxa, s'inclou assegurar unes ràtios de connectivitat directa i un servei òptim per a l'accés a punts de primer nivell de l'illa, com són l'hospital de Can Misses, l'aeroport i la zona centre de la ciutat d'Eivissa. En l'època estival també es pretén millorar les condicions d'accés a punts turístics d'interès i a les platges.
 
El pla es troba en període d'exposició pública durant 30 dies hàbils, des del passat 23 de juny, perquè els ciutadans puguin consultar i aportar suggeriments o presentar al·legacions.
 
Un cop finalitzat el procés informatiu i de participació, i després que el nou Pla Insular de Transport (PIT) s'aprovi de manera definitiva, el Consell d'Eivissa iniciarà el concurs públic de la nova concessió del servei insular, que serà únic per a tota l'illa i per als propers 10 anys.