Notícies i esdeveniments

Actualitat

El Consell posa en marxa per primera vegada un servei d'autobús per connectar es Cubells, Cala Vedella i Cala Tarida durant l'hivern

Aquest servei està dins dels objectius de fomentar l'ús de l'autobús i adaptar el servei a les necessitats dels usuaris

El Consell d'Eivissa, dins dels objectius de fomentar l'ús de l'autobús i adaptar el servei a les necessitats dels usuaris, ha posat en marxa per primera vegada la Línia 42B, un nou servei per connectar amb transport públic durant els mesos d'hivern les localitats des Cubells, Cala Vedella i Cala Tarida, al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

La consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, i l'alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, han presentat avui el nou servei, pujant a la primera expedició que ha sortit de Sant Josep en direcció as Cubells.

La consellera ha destacat que la millora del servei "era una reivindicació dels vesins d'aquestes zones de Sant Josep, que ens havia fet arribar el mateix l'ajuntament, i a les quals hem considerat que s'havia de donar resposta, dins dels objectius del Consell Insular de promoure el transport públic a tota l'illa".

Es tracta d'una millora per al transport públic d'hivern, que el Consell d'Eivissa vol "consolidar i ampliar", amb la posada en marxa a partir de 2019 del Pla de transport i la nova concessió del servei públic d'autobús de l'illa d'Eivissa, segons ha explicat la consellera.

Per l'alcalde de Sant Josep la posada en marxa del servei era una reivindicació històrica: "Les vesines i vesins des Cubells feia molt que ens demanaven la posada en marxa d'aquest servei. Un servei que els ha de permetre poder realitzar tasques tan quotidianes com fer unes gestions al banc, anar al metge, a la farmàcia, o al mateix ajuntament... Moltes vegades les necessitats de nuclis que, com es Cubells, Cala Tarida i Cala Vedella, ens queden més aïllats dels centres, semblen menys importants, però ho són molt per naltros. Facilitant el transport es millora la qualitat de vida i els vesins i vesines de tot el nostre municipi han de poder tenir les mateixes condicions".

A petició dels vesins i vesines, a més dels horaris proposats inicialment, s'incorpora un últim servei de tornada a les 13 hores, amb horari més avançat, que els permeti disposar de temps necessari per realitzar gestions a Sant Josep, com si han d'agafar alguna altra connexió.

L'objectiu és que aquesta nova línia pugui connectar aquests tres nuclis de població no només amb la localitat de Sant Josep, sinó també amb Sant Antoni i la ciutat d'Eivissa, enllaçant amb les altres línies del sistema de transport públic d'Eivissa.

Aquesta millora se suma al reforç d'altres línies d'hivern del sistema de transport públic, que també ha posat en marxa el Consell d'Eivissa en els últims dies, com són la línia Sant Antoni-Sant Josep-Eivissa, amb nou servei a les 15 hores i recuperació de quatre parades a la zona de Sant Agustí, la línia de Platja d'en Bossa, que passa tenir una freqüència de 30 minuts, i les línies de Puig d'en Valls i Jesús, que recuperen el recorregut circular.

Els horaris dels nous serveis d'hivern i millores de la resta de línies són els següents:

L42B Sant Josep > Es Cubells: 09.15 h

L42B Es Cubells > Sant Josep: 09.30 h 

L42B Sant Josep > Cala Vedella: 09.45 h 

L42B Cala Vedella > Cala Tarida > Sant Josep: 10.00 h (sortida Cala Tarida a les 10.15 h).

L42B Sant Josep > Es Cubells > Cala Vedella > Cala Tarida > Sant Josep (circular): 11 h / 12 h (sortida des Cubells a les 11.15 i 12.15 h, sortida de Cala Vedella a les 11.30 i 12.30 h i sortida de Cala Tarida a les 11.45 i 12.45 h).

L42B  Sant Josep > Es Cubells > Cala Vedella > Cala Tarida: 13 h (arribada as Cubells a les 13.15 h, arribada a Cala Vedella a les 13.30 h i arribada a Cala Tarida 13.45 h, final de trajecte).

L8 (Sant Antoni > Sant Josep > Eivissa): Nou servei a les 15.00 hores a Cala de Bou i Sant Agustí. Recupera les parades de Can Pep Xica, Sa Plana, Can Cala i Can March entre les 10.00 i les 13.00 hores.

L14 Eivissa > Platja d'en Bossa: Opera amb una freqüència de pas de mitja hora.

L12A Eivissa > Can Misses > Puig d'en Valls > Jesús: Recupera el servei circular. Surt cada hora a les mitges des de la ciutat d'Eivissa.

L12B Eivissa > Talamanca > Cap Martinet > Jesús: També reprèn el recorregut circular. Surt a les hores en punt des de la ciutat d'Eivissa.