Notícies i esdeveniments

Actualitat

El Consell començarà a tramitar les targetes del bus de Palma a partir del dimecres 5 de setembre

Aquestes targetes donen dret a un descompte en el trajecte del bus que va de l'Aeroport al centre de Palma i de Port al centre

A partir de demà, dimecres 5 de setembre, el Consell d'Eivissa començarà a tramitar les targetes del descompte del bus de Palma. La gestió es podrà realitzar presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania del Consell d'Eivissa -planta baixa de l'edifici del Consell, avinguda Espanya 49, Eivissa- demanant sempre cita prèvia al telèfon 971.19.55.34, o de manera telemàtica a la seu electrònica del Consell -https://seu.conselldeivissa.es-. El servei de cita previa es posarà en marxa aquest dimarts 4 de setembre.

"Aquestes targetes les emetrà l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de Palma i el Consell d'Eivissa s'encarrega de tramitar les sol·licituds", ha explicat el coordinador de Mobilitat, Gianandrea di Terlizzi, qui ha senyalat que "és de justícia que les persones residents a Eivissa que s'han de desplaçar a Palma puguin gaudir d'aquest descompte, gracies al qual el bus del aeroport al centre, que costa 5 euros per trajecte, passarà a costar només 1 euro".

Les noves targetes seran de dos tipus: una que estarà a disposició de totes les persones residents a l'illa d'Eivissa que la sol·licitin, i que donarà dret a un descompte en el trajecte del bus que va de l'Aeroport al centre de Palma i de Port al centre; el segon tipus de targeta està reservada a estudiants empadronats a Eivissa però matriculats a centres educatius de Palma, i els permetrà accedir al descompte a totes les línies de l'EMT de Palma.

Les targetes s'emeten a Palma i es podran recollir al mateix Consell d'Eivissa uns 15 dies a partir del dia de la sol·licitud. Quan arribin les targetes des de Palma, s'avisarà telefònicament al titular perquè passi a recollir-les. També serà possible recollir les targetes a les oficines de l'EMT o a les oficines de l'OAC de l'Ajuntament de Palma, però només si s'ha sol·licitat prèviament en el Consell d'Eivissa. Per aquest motiu, al formulari cal marcar una casilla especificant el lloc on volem recollir la targeta. Aquest procediment és idèntic al que s'aplica al Consell de Menorca per als residents menorquins.

Per aconseguir la targeta del bus de Palma és suficient amb presentar un certificat d'empadronament en un ajuntament eivissenc; en el cas de les targetes per a estudiants, cal presentar el certificat d'empadronament més el resguard de la matrícula del curs 2018-2019 del centre educatiu.

"Aplaudim aquesta iniciativa del Govern Balear per igualar en condicions als eivissencs amb els residents a Mallorca" ha dit la consellera de Mobilitat i Territori, Pepa Marí, qui ha destacat "l'esforç que s'ha realitzat des del Consell d'Eivissa per posar en funcionament aquest servei des de zero. Recordem que a Menorca ja es tramitava una ajuda similar, i per aquest motiu en aquesta illa ho han pogut posar en funcionament abans". Marí ha assegurat que des del seu departament "continuarem fent feina per implementar noves millores en l'accés de la ciutadania al transport públic".

Per a reduir al màxim els temps d'espera i les cues a l'OAC del Consell d'Eivissa, i millorar la qualitat de l'atenció a la ciutadania, s'ha establert un sistema de cita prèvia cridant al telefon 971.19.55.34. Aquest sistema de cita prèvia també s'aplicarà per demanar totes les targetes de transport públic a Eivissa (T-General, T-Daurada, T-Jove...). Per tant, a partir del dia 4 de setembre, totes les targetes de transport es tramitaran amb aquest sistema.